Fordele ved FIFA og UEFA

FIFA er det styrende organ for fodbold (eller soccer, som det hedder i USA), og dets forretningsmodel drejer sig om VM. Det indbringer milliarder af dollars, primært fra tv- og markedsføringsrettigheder.

UEFA beskæftiger sig også med internationale turneringer. Dets styrende regler omfatter bestemmelser om finansiel fairplay. Disse regler skal beskytte klubbernes økonomi i Europa og sikre, at de er bæredygtige.

1. UEFA's verdensmesterskab

Fodbold er en universel sport, og FIFA's VM har altid været en fast bestanddel af internationale sportsbegivenheder. Trods sit ry for korruption har turneringen altid været et stort trækplaster for millioner af fans rundt om i verden.

Afholdelse af et VM giver økonomiske fordele på kort sigt, f.eks. et løft i turismen og indtægter fra billetsalg og tv-rettigheder. Nogle værtslande lider imidlertid under øget gæld, når de bygger stadioner og infrastruktur til begivenheden.

2. UEFA's europamesterskab

UEFA's Europamesterskab har altid været en af de mest konkurrencedygtige internationale konkurrencer i verden. Det er også et af de mest sete med 25,4 millioner seere til finalen i 2015.

Turneringen afholdes hvert fjerde år for at finde den europæiske mester. Mestrene kvalificerer sig derefter til FIFA Confederations Cup.

3. UEFA's Europa Cup

Europacuppen er en international fodboldturnering, der afholdes hvert fjerde år, og som organiseres af Union of European Football Associations (UEFA). Den er næstmest prestigefyldt efter VM blandt de store fodboldturneringer.

Den bestrides af de mandlige landshold fra UEFA's medlemsforbund. Vinderen modtager et trofæ og kaldes europamester.

4. UEFA's europæiske supercup

Den europæiske supercup er en konkurrence, der afholdes hvert år mellem vinderne af UEFA Champions League og UEFA Europa League. Det er en stor begivenhed for både hold og fans.

Konkurrencen har dog nogle ulemper. For det første kan det være svært at få billetter til en kamp. Desuden finder den sted i en anden by hvert år.

5. UEFA's Champions League

UEFA Champions League er den mest prestigefyldte konkurrence i europæisk fodbold. Den spilles mellem vinderne af de bedste nationale ligaer i Europa.

At vinde Champions League er ikke kun ensbetydende med pralende rettigheder. Det kan også indbringe en masse penge, herunder præmiepenge og en andel af de samlede tv-indtægter.

6. UEFA's Europa League

UEFA's Europa League er en stor turnering, der byder på nogle af de bedste klubber fra hele Europa. Det er en spændende og uforudsigelig turnering, som har tiltrukket en bred vifte af fans gennem årene.

Holdene kvalificerer sig via forskellige veje, herunder en række nationale pokalturneringer. Normalt kvalificerer de hold, der slutter blandt de fire bedste i deres respektive bedste ligaer, og de hold, der vinder deres vigtigste pokalturnering, sig til UEFA Europa League.

7. UEFA's Champions League for kvinder

UEFA Women's Champions League er en af de mest populære kvindefodboldkonkurrencer i Europa. Den har eksisteret i 16 udgaver og har fået en hel del opmærksomhed gennem årene.

Det styrende organ for europæisk fodbold har foretaget ændringer i Women's Champions League, som vil medføre øgede præmiepenge til de hold, der deltager i gruppespillet og i sidste ende gennem knockoutrunderne. Den nye økonomiske fordelingsmodel vil også trække på det første krydssubsidie fra UEFA's klubturneringer for mænd nogensinde.

8. UEFA's kvindepokal

UEFA's Women's Cup er den mest populære kvindekonkurrence i Europa og har skabt rekordstor interesse og sponsorinvesteringer. Dette skyldes turneringens overkommelige billetpriser, den familievenlige oplevelse på kampdagen og spillernes tilgængelighed.

UEFA har øget det beløb, der udbetales til klubberne, og har indført et nyt program for klubfordele. Disse initiativer vil styrke spillet og komme alle professionelle kvindeklubber i Europa til gode.

9. UEFA's Europa League Cup

UEFA Europa League er en af de mest populære europæiske konkurrencer, og selv om den kan være lidt uforudsigelig, bliver den ofte set som lillebror til Champions League.

Turneringen består af fem kvalifikationsrunder og en play-off-runde, inden gruppespillet begynder. De to bedste hold i hver gruppe går videre til knockoutfasen.

10. UEFA's finale i kvindepokalen for kvinder

UEFA Women's Cup-finalen er en stor begivenhed i England og spilles på Wembley Stadium. Det forventes, at der vil komme mange tilskuere til kampen, og den vil kunne ses live på BBC iPlayer.

Forud for konkurrencen har Uefa meddelt, at den vil uddele flere penge til de hold, der deltager i turneringen, end ved UEFA Women's Euro 2017. Den samlede præmiefond vil blive fordoblet, og den nye uddelingsmodel vil medføre øgede garanterede beløb og resultatbaserede bonusser.