Fysiske og psykologiske krav i fodbold

Fodbold er en af de mest fysisk krævende sportsgrene. De fysiske krav ved at spille spillet er enorme, og der er også en høj psykologisk komponent i spillet. Ud over de fysiske krav skal spillerne håndtere de blå mærker, som spillet medfører. Desuden kan spillet være meget hårdt for spillernes hjerner, da der er mange komplicerede spil, og spillernes timing er afgørende.

Spillets knusninger

Et blå mærke, der startede nær J.J. Watts højre hofte og strakte sig over hans enorme lår og endte over knæet, overraskede verden. Det lignede eftervirkningerne af en bilulykke. Han delte senere billedet med verden, og internettet var chokeret, forfærdet og forfærdet over, hvordan en NFL-spiller kunne spille med en så alvorlig skade.

Selv om mange blå mærker er harmløse, kan nogle være farlige og forårsage indre blødninger. Du bør søge læge, hvis dit blå mærke er ledsaget af smerte eller hævelse. I mellemtiden kan du anvende is og hvile for at mindske smerten og hævelsen.

Fysiske krav i spillet

De fysiske krav i fodbold er utroligt høje. Spillerne løber, sprinter og skifter retning næsten konstant i løbet af de 90 minutter, som kampen varer. I gennemsnit tilbagelægger spillerne ni til tolv kilometer i løbet af en 90-minutters kamp. Disse bevægelser kræver enorme mængder af styrke. De kræver også hurtige reaktioner og evnen til at kontrollere bolden.

Forskere gennemførte en undersøgelse for at fastslå de fysiske krav, der stilles til Division I-fodboldspillere under forsæsontræning i varmt vejr. De sammenlignede også kravene baseret på spillepositioner og status. Generelt dækkede spillere på online-positionen mere terræn og nåede højere HRmax-niveauer end deres linemen-kolleger. Desuden oplevede spillere på S- og N-positionerne højere pulsfrekvenser under isometriske øvelser.

Psykologiske krav ved at spille spillet

De psykologiske krav ved at spille fodbold bliver ofte undervurderet, men en voksende mængde forskning søger at forstå dem bedre. Mens mange undersøgelser har set på afslutningen af en fodboldspillers karriere, som pensionering eller fravalg, har kun få undersøgelser fokuseret på de daglige udfordringer, som fodboldspillere står over for. Disse undersøgelser har til formål at udvikle en bedre forståelse af professionelle fodboldspilleres verden, så sportspsykologer bedre kan støtte dem og håndtere problemerne effektivt.

Der er en øget psykologisk belastning på ungdomsatleter, som kan forværres af stress i forbindelse med store udviklingsmæssige overgange eller øgede forventninger fra andre. Dette kan skabe følelser af frygt og angst, hvilket kan resultere i demotivation og eventuel tilbagetrækning fra konkurrencesport. En undersøgelse, der omfattede akademiske fodboldspillere, viste, at spillere, der oplevede øget angst under konkurrencespillet, også var mere tilbøjelige til at rapportere om psykologiske vanskeligheder. På samme måde rapporterede spillere, hvis præstationer ikke blev påvirket af angst, højere niveauer af glæde og mestringsklima.

Spillets indvirkning på spillerne

Nyere forskning har undersøgt fodboldens indvirkning på spillernes helbred. Forskere fra Virginia Tech fandt f.eks. ud af, at unge spillere udsættes for slag med stor kraft mod hovedet. De fandt ud af, at 8 % af slag mod hovedet hos 9-12-årige fodboldspillere var "højstyrke", hvilket betyder, at de oversteg 40 gange tyngdekraften. Undersøgelsen viste også, at spillere med høj risiko for slag med høj styrke bl.a. er linebackers og quarterbacks.

Fodboldens indvirkning på spillernes helbred er blevet dokumenteret gennem undersøgelser, men forskerne arbejder stadig på at få en bedre forståelse af de langsigtede virkninger af fodboldspil. Der er mange variabler, som kan påvirke spillernes helbred, herunder træningsrutiner, muskelopbygning og sygdomme.