Verdensmesterskab (VM) i kvindehåndbold

Verdensmesterskabet (VM) i kvindehåndbold er en stor international turnering. Det har været arrangeret af det internationale håndboldforbund siden 1957.

NOCCO udvider sit engagement i håndbold og bliver officiel eventpartner for verdensmesterskaberne i 2023 i Sverige og Polen. Der er tale om en global sportsbegivenhed med et forventet tv/streaming-publikum på mere end 1 milliard seere og et samlet antal tilskuere på mere end en million tilskuere.

Spil

Verdensmesterskabet (VM) i kvindehåndbold er en årlig international håndboldkonkurrence, der arrangeres af det internationale håndboldforbund. Europæiske hold har vundet hver eneste gang, siden turneringen begyndte i 1957, men i 1995 vandt Sydkorea og i 2013 Brasilien deres første titler.

VM anses for at være verdens bedste håndboldturnering og tiltrækker et publikum på over 1,2 milliarder. NOCCO, et mærke inden for funktionelle drikkevarer, har udvidet sit engagement i håndbold og vil være officiel partner for både mændenes og kvindernes VM-turnering.

VM er vokset i størrelse fra de oprindelige 19 deltagere til 32, og det afholdes hvert andet år på skift med den olympiske turnering. Turneringen er en global begivenhed og har et samlet tv/streaming-publikum på over 1,2 milliarder mennesker og i alt en million tilskuere i arenaerne.

Regler

Reglerne for VM i kvindehåndbold er lidt anderledes end reglerne for mænd. Der er en række forskelle, bl.a. i forhold til feltets størrelse og form, brugen af straffekast og pointsystemet.

Under en kamp har hvert hold syv spillere på banen. Disse omfatter seks udebanespillere og en målmand. Udskiftningsspillere har lov til at komme ind på banen gennem deres eget udskiftningsområde, selv om de ikke kan bruges, hvis de allerede har forladt banen.

Hver ende af banen har en 6-meter-linje, som deler et område mellem målmanden og resten af udebanespillerne. Der er også en halvcirkelzone, eller crease, der er afgrænset uden for målområdet, og en stiplet halvcirkellinje, eller frikastlinje, der er 9 meter fra målet.

I de seneste år har en række aktivister udfordret mange regler inden for sport, især dem, der vedrører køn. En af disse kampagner, der blev ledet af den norsk-baserede australske aktivist Talitha Stone, var medvirkende til at påvirke det internationale håndboldforbund til at ændre reglerne for uniformer til strandhåndbold.

Udstyr

Hvis du er håndboldspiller, ved du, at sporten kræver meget udstyr. Ud over en bold har du brug for to mål, sportstøj og passende fodtøj.

Du skal også have sikkerhedsudstyr på, f.eks. håndledsstøtter. Håndledsskader kan opstå, når en spiller falder eller kaster bolden for langt, og håndledsstøtter hjælper med at forhindre disse skader.

En anden ting, du måske har brug for, er en vandflaske. Da håndbold er en hård sport, er det vigtigt at holde sig hydreret.

WC i kvindehåndbold er en sjov og underholdende aktivitet, der giver masser af sundhedsmæssige fordele. Det Internationale Håndboldforbund (IHF) er det styrende organ for håndbold og arrangerer forskellige mesterskabsturneringer rundt om i verden.

I kvindehåndbold scorer man et mål, når en spiller skyder bolden ind i målfeltet. Spillet spilles på en bane på 40 gange 20 meter med et mål i hver ende. Målene skal være solidt fastboltet til gulvet eller væggen bagved.

Scoring

Håndbold er en sport, hvor bolden skal afleveres, hoppe eller rulle for at score et mål. Den spilles på en rektangulær bane indendørs eller udendørs og er en holdsport.

Spillet spilles af to hold bestående af syv spillere på hver side. Det hold, der scorer flest mål i et givet tidsrum, vinder kampen.

En spiller må ikke bruge sin albue til at holde forsvarsspillere væk, mens han/hun løber, afleverer eller skyder. Ellers vil holdet blive straffet.

Pointsystemet i VM i kvindehåndbold er baseret på point, der tildeles det hold, som scorer flest mål i en given tidsperiode. I tilfælde af uafgjort er der perioder med overtid med højst 2 perioder på 5 minutter for at afgøre vinderen.