Sport er godt for dit helbred

Intensive fysiske aktiviteter som sport kan hjælpe dig med at få selvtillid. Folk, der dyrker sport regelmæssigt, oplever ofte et boost i selvværd, efterhånden som de forbedrer deres færdigheder. Sport er også sjovt og godt for dit helbred. De kan hjælpe dig med at holde dig i form og holde dit sind skarpt. Sport kan også hjælpe børn med at udvikle sig til sunde og veltilpassede voksne.

Mål for fitness

En sport eller fysisk aktivitet er gavnlig for dit helbred og dine fitnessmål. Ud over de fysiske sundhedsfordele kan motion også forbedre dit mentale helbred. Det er vigtigt at vælge aktiviteter, som du nyder, og at du holder dig til en rutine. Forsøg ikke at gøre for meget på én gang. Prøv at udvikle en god træningsrutine og foretage en ændring af din kost.

En sport er et godt alternativ til regelmæssig motion. Det hjælper dig med at opbygge selvtillid og kan hjælpe dig med at nå dine sundheds- og fitnessmål. Ud over de fysiske sundhedsfordele tilskynder det til at træffe sunde beslutninger og kan endda mindske din risiko for visse sygdomme, herunder osteoporose og brystkræft. En sport er også med til at udvikle en følelse af disciplin, og succes i en sport kan opmuntre dig til at nå andre mål.

Vægtstyring

Sport er godt for vægtstyring, da det forbrænder kalorier. Fysisk aktivitet er også afgørende for vægttab, fordi adrenalinudskillelsen øges under fysisk aktivitet og udløser lipolyse. Ukorrekt træning kan dog fuldstændig sabotere bestræbelserne på vægttab. Den bedste træning til vægttab er aerob aktivitet, som indebærer brug af ilt til energiproduktion. Ud over at forbrænde kalorier træner aerob træning også hjertet og det kardiovaskulære system, hvilket gør det mere effektivt og afslappet.

En streng diæt vil medføre, at din krop udsættes for stress, mens sport tvinger den til at forbrænde flere kalorier. Det er som at foretage et køb med flere penge i forhold til at bruge færre penge. For at tabe dig skal du forbrænde flere kalorier, end du indtager, ellers vil din krop tage dem fra dine fedtdepoter. Det er dog vigtigt at finde en sport, som du nyder og kan forpligte dig til at dyrke regelmæssigt.

Stresshåndtering

Deltagelse i en sport kan reducere stress og øge følelsen af selvværd. Det er også blevet konstateret, at sport forbedrer søvnen og humøret. Det kræver fokus og koncentration. Det frigør også endorfiner, der lindrer smerte og stress. Undersøgelser har vist, at så lidt som tyve til tredive minutters fysisk aktivitet kan få en person til at føle sig rolig og lettet. Denne effekt varer ved i flere timer efter træningen.

En nylig undersøgelse viste, at 22 % af de voksne rapporterede, at de var ekstremt stressede, og 39 % af dem sagde, at deres stressniveau var steget i det seneste år. Desuden sagde næsten halvdelen af alle mennesker, at deres stress havde en negativ indvirkning på deres helbred.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet har mange fordele for menneskekroppen. Det forbedrer din hjernefunktion, sænker din risiko for sygdomme, styrker dine muskler og knogler og øger dit energiniveau. Det er også gavnligt for dit selvværd og humør. Det mindsker også risikoen for demens, Alzheimers sygdom og visse typer kræft. Desuden er fysisk aktivitet en god stressdæmper.

Det er gavnligt for dit helbred at udføre aktiviteter med moderat til kraftig intensitet. Denne form for motion er med til at øge pulsen og medfører hurtig vejrtrækning. Denne type aktivitet kan udføres i alle aldre, uanset konditionsniveau.

Mental sundhed

Mange sportsgrene kan forbedre den mentale sundhed, og at dyrke en holdsport kan være svaret for folk, der lider af depression. Holdsport hjælper folk med at møde nye mennesker og bryde den depressive cyklus, og de kan hjælpe med at reducere stress. Nogle mennesker kan dog have en frygt for holdsport. I disse tilfælde kan du starte med at starte med en lavpraktisk sport for at få erfaring. Det er også en god idé at lave research for at finde ud af, hvilke sportsgrene der passer til dit nuværende færdighedsniveau.

Den bedste form for motion varierer fra person til person, men der er fire hovedtyper af fysisk aktivitet. Disse omfatter aerob træning, styrketræning, balance og fleksibilitet samt yoga. Andre typer motion omfatter dans, boksning, svømning, barre og styrketræning. I tidsskriftet Lancet Psychiatry blev der kigget på forskellige former for fysisk aktivitet, og det blev konstateret, at de, der motionerede regelmæssigt, havde færre dårlige dage.